-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Ciastka z ciasta francuskiego z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Uwielbiam ciasto francuskie. Można z niego wyczarować zarówno coś na słono jak i na słodko. Sezon na truskawki uważam za rozpoczęty wiec do dzieła :) Tym razem propozycja na słodko.

Ciastka z ciasta francuskiego z truskawkami

Składniki:

Ciastka z ciasta francuskiego z truskawkami

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego

 

  • 1 budyń waniliowy

 

 

  • 1 żółtko

Sposób przygotowania:

Ciastka z ciasta francuskiego z truskawkami
1.Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do ostygnięcia.

2.Truskawki pokroić na plasterki.

3.Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć po 6 kwadratów.

4.Każdy z czterech rogów kwadratu podwinąć do środka na około 1 cm.

5.Budyń włożyć do środka kwadratów.

6.Ułożyć na budyniu truskawki.

7.Zawiniete boki i końce posmarować żółtkiem . Piec ok 20-30 minut w temp.180 stopni.

8.Po upieczeniu ciastka posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ciastka