Sposób przygotowania:
Ciastka z ciasta francuskiego z truskawkami
1.Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do ostygnięcia.
2.Truskawki pokroić na plasterki.
3.Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć po 6 kwadratów.
4.Każdy z czterech rogów kwadratu podwinąć do środka na około 1 cm.
5.Budyń włożyć do środka kwadratów.
6.Ułożyć na budyniu truskawki.
7.Zawiniete boki i końce posmarować żółtkiem . Piec ok 20-30 minut w temp.180 stopni.
8.Po upieczeniu ciastka posypać cukrem pudrem.
2.Truskawki pokroić na plasterki.
3.Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć po 6 kwadratów.
4.Każdy z czterech rogów kwadratu podwinąć do środka na około 1 cm.
5.Budyń włożyć do środka kwadratów.
6.Ułożyć na budyniu truskawki.
7.Zawiniete boki i końce posmarować żółtkiem . Piec ok 20-30 minut w temp.180 stopni.
8.Po upieczeniu ciastka posypać cukrem pudrem.