Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami
Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny brzeg (aby łatwo skleić ciasto).
Na masie twarogowej układamy po kilka plasterków brzoskwiń. Każdy kwadrat składamy w trójkąt.
Brzegi dociskamy widelcem, wierzch ciastka nacinamy ostrym nożem.
Ciasta pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym do 200*C piekarniku.
Pieczemy przez 20 minut. Musimy obserwować czy ciastka są już rumiane.
Na masie twarogowej układamy po kilka plasterków brzoskwiń. Każdy kwadrat składamy w trójkąt.
Brzegi dociskamy widelcem, wierzch ciastka nacinamy ostrym nożem.
Ciasta pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym do 200*C piekarniku.
Pieczemy przez 20 minut. Musimy obserwować czy ciastka są już rumiane.
SylaUla