VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Błyskawiczne w przygotowaniu francuskie ciastka. Smakują identycznie jak te z cukierni. Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. W szybki sposób możemy cieszyć się czymś słodkim do kawy.

Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami

 

  • 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g)
  • 250 g półtłustego twarogu
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 1 jajko
  • 3 połówki brzoskwiń z puszki

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami
Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny brzeg (aby łatwo skleić ciasto).

Na masie twarogowej układamy po kilka plasterków brzoskwiń. Każdy kwadrat składamy w trójkąt.

Brzegi dociskamy widelcem, wierzch ciastka nacinamy ostrym nożem.

Ciasta pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym do 200*C piekarniku.

Pieczemy przez 20 minut. Musimy obserwować czy ciastka są już rumiane.
Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami