-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Ciastka francuskie z rabarbarem i marcepanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Ciastka powstały spontanicznie ponieważ miałam ochotę na coś do kawy :) A że w lodówce miałam ciasto francuskie , w ogródku rabarbar a do tego uwielbiam marcepan powstało takie połączenie :)

Ciastka francuskie z rabarbarem i marcepanem

Składniki:

Ciastka francuskie z rabarbarem i marcepanem

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z rabarbarem i marcepanem
Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów . Na każdy nałożyć kawałek rabarbaru i kilka plasterków marcepanu . Skleić brzegi ciasta.

Ułożyć ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każde roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 20 minut.