Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1015]

Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 240
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie placuszki paprykowe są świetną propozycją na śniadanie kolacje, czy na przekąskę... Idealnie smakują na ciepło i zimno.

Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z serem

Składniki:

Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z serem

11 sztuk:

Dodatkowo:

  • 3-4 plastry żółtego sera

Ponadto (opcjonalnie):

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z serem

Kasza:

Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z serem
Ja użyłam kaszy jaglanej do gotowania w woreczkach.

Kaszę jaglaną należy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudzić.

Cebula:

Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z serem
Użyłam cebuli o średniej wielkości. Możecie dodać dużą.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Masa:

Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z serem
Masa powinna być doprawiona zgodnie z własnym smakiem.

Do kaszy dodać cebulę, jajko, mleko, mąkę pszenną, paprykę w proszku oraz majeranek.
Wszystkie składniki wymieszać i doprawić według smaku.

Smażenie:

Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z serem
Ser żółty na plackach powinien się roztopić.

Patelnię można posmarować odrobiną oleju.

Następnie łyżka wykładać niewielkie porcje masy.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)

Placki smażyć obustronnie na rumiano.

Po przewróceniu placka na drugą stronę należy ułożyć na nim po kawałku żółtego sera.

Tagi:

placki