Sposób przygotowania:
Ciastka maślane z marmoladą
1. Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję cukier puder, żółtka oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto zawijam w folię i wstawiam na 30 minut do lodówki.
2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Małą szklanką wykrawam w cieście krążki. Kawałki ciasta układam na blaszce. Połowę krążków smaruję białkiem i posypuję cukrem waniliowym. Ciastka piekę około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Krążki bez posypki smaruję marmoladą i sklejam z ciasteczkiem z posypką. Gotowe ciasteczka układam na talerzu.
2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Małą szklanką wykrawam w cieście krążki. Kawałki ciasta układam na blaszce. Połowę krążków smaruję białkiem i posypuję cukrem waniliowym. Ciastka piekę około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Krążki bez posypki smaruję marmoladą i sklejam z ciasteczkiem z posypką. Gotowe ciasteczka układam na talerzu.