Sposób przygotowania:
Maślane ciasteczka łabędzie
Mąkę przesiewamy. Dodajemy masło, żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto cienko rozwałkowujemy. Szklanką o dużej średnicy wykrawamy w cieście kółka. Każde kółko przekrawamy na pół. Robimy 4 nacięcia. Z bocznego nacięcia formujemy szyję łabędzia. Pozostałe nacięcia lekko rozszerzamy tworząc ogon. Ciasteczka układamy na blaszce do pieczenia. Smarujemy białkiem i oprószamy cukrem waniliowym. Pieczemy 10-12 minut w temp. 170 stopni.
![Maślane ciasteczka łabędzie Maślane ciasteczka łabędzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maslane-ciasteczka-labedzie-254714.jpg)
![Maślane ciasteczka łabędzie Maślane ciasteczka łabędzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maslane-ciasteczka-labedzie-254715.jpg)
![Maślane ciasteczka łabędzie Maślane ciasteczka łabędzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maslane-ciasteczka-labedzie-254716.jpg)
![Maślane ciasteczka łabędzie Maślane ciasteczka łabędzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/maslane-ciasteczka-labedzie-254717.jpg)
zbysiowa