Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Złoty Ekspert
[Przepisów: 540]

Babeczki z kajmakiem i masą orzechową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Babeczki nadziane masą kajmakową i pyszną masą orzechową ozdobione czereśniami koktajlowymi wyśmienicie smakują i pięknie wyglądają.

Babeczki z kajmakiem i masą orzechową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z kajmakiem i masą orzechową

Na masę orzechową:

Dodatkowo:

  • 30 szt gotowych upieczonych kruchych babeczek
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • czereśnie koktajlowe i posypka owocowa do dekoracji

Sposób przygotowania:

Babeczki z kajmakiem i masą orzechową
Orzechy drobniutko posiekać.Uprażyć na suchej patelni na lekko brązowy kolor.Wystudzić.

Masło utrzeć na puch z dodatkiem cukru pudru.

Następnie ucierając dodawać prażone orzechy i po parę kropli wlewać spirytus. Do każdej babeczki dajemy na spód po łyżeczce masy kajmakowej i uzupełniamy pełną łyżką masy orzechowej.

Na wierzchu każdej babeczki układamy po jednej osączonej czereśni. Posypujemy posypką owocową. 
Babeczki z kajmakiem i masą orzechową
Na suchej patelni prażymy posiekane orzechy
Babeczki z kajmakiem i masą orzechową
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch,następnie dodajemy orzechy i spirytus