celi1

celi1

Szef Kuchni
[Przepisów: 88]

Ciastko francuskie z budyniem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo łatwe ciastka francuskie.

Ciastko francuskie z budyniem.

Składniki:

Ciastko francuskie z budyniem.

 

  • mrożone ciasto francuskie
  • 1 opk budyniu śmietankowy lub wanilowy
  • 1,5 szkl mleka
  • 4 łyżki cukru
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Ciastko francuskie z budyniem.
Budyń przygotowujemy z mniejszej ilości mleka, ok 1,5 szkl z 4 łyżkami cukru. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Nakładamy budyń na środek, i składamy ciasto w trójkąty zaklejając brzegi by budyń nie wyleciał. Posypujemy górę cukrem wanilowym. Pieczemy 15 min w 220 stopniach.