gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ciasto budyniowe na herbatnikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia.

Ciasto budyniowe na herbatnikach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto budyniowe na herbatnikach

 

  • 200 gram herbatników
  • 2,5 szklanki mleka
  • 120 gram cukru
  • 70 gram mąki
  • 1 budyń malinowy
  • 100 gram margaryny
  • 2 żółtka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • truskawki
  • 1 galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

Ciasto budyniowe na herbatnikach
Średnią blachę wykładamy herbatnikami. 1,5 szklanki mleka zagotowujemy z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku roztrzepujemy żółtka, budyń malinowy i mąkę. Masę wlewamy do gotującego się mleka. Całość zagotowujemy mieszając. Gorącą masę budyniową wykładamy na herbatniki, rozsmarowujemy i na wierzchu układamy herbatniki. Wstawiamy do lodówki. Na herbatnikach układamy truskawki. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch ciasta.
Ciasto budyniowe na herbatnikach
Średnią blachę wykładamy herbatnikami. 1,5 szklanki mleka zagotowujemy z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku roztrzepujemy żółtka, budyń malinowy i mąkę. Masę wlewamy do gotującego się mleka. Całość zagotowujemy mieszając. Gorącą masę budyniową wykładamy na herbatniki.
Ciasto budyniowe na herbatnikach
Na masie budyniowej układamy herbatniki.
Ciasto budyniowe na herbatnikach
Na herbatnikach układamy truskawki . . .
Ciasto budyniowe na herbatnikach
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch ciasta.