Sposób przygotowania:
Ciasto całoroczne z rabarbarem
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia. Margarynę roztopić w rondelku, lekko przestudzić. Jajka ubijać mikserem, stopniowo dosypywać cukier i szczyptę soli. Jajka powinny być ubite na gęstą, puszystą, gładką masę. Do ubitych jajek dodawać małymi porcjami, na zmianę mąkę i margarynę, delikatnie mieszać ciasto łyżką.Ciasto wylać na blaszkę, na ciasto wyłożyć równomiernie rabarbar. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wymieszać z kokosem i taką pianę ułożyć równomiernie na rabarbarze. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok 40-45 min. Smacznego:)
mysza75
Netka
Porywaj Myszko, na zdrowie :)
Nie mam ogrodka, nie mam swojego rabarbaru wiec trzeba wykorzystac jak sie pojawi gdzies. Mam nadzieje, ze jeszcze uda mi sie kupic :)
Alex_M
cris