Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z gruszkami
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i natłuść masłem tortownicę o średnicy 24 cm. Odsącz gruszki i ułóż je na dnie tortownicy. Zmieszaj pozostałe składniki w naczyniu malaksera i miksuj aż powstanie dość rzadkie ciasto.Możesz użyć miksera,wtedy zmiksuj kolejno wszystkie mokre i suche składniki. Zalej gruszki ciastem i wstaw do piekarnika na 40 min. Po upieczeniu odstaw ciasto do wystygnięcia na 5-10 minut i pokrój na porcje-ja dzielę ciasto na 6 sporych porcji.Podawaj z sosem czekoladowym. Sos czekoladowy: Podgrzej 170 g niesłodzonego mleka skondensowanego,pół tabliczki gorzkiej czekolady i 150 g masy krówkowej.Gdy składniki dobrze się połączą,zdejmij rondelek z ognia,dokładnie przemieszaj i polewaj porcje ciasta.
kinga