gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Ciasto francuskie z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

dość fajne, polecam zrobić

Ciasto francuskie z serem

Składniki:

Ciasto francuskie z serem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 400 gramów sera białego w wiaderku
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 1/3 szklanki cukru
  • 10 dag margaryny
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z serem
Margarynę i cukier utrzeć dokładnie mikserem. Następnie dodać jajko i budynie. Całość dokładnie wymieszać. Pomału dodawać po trochu sera białego z wiaderka. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, rozłożyć. Na ciasto nałożyć utarte wcześniej składniki. Zwinąć w taki sposób, aby ser nie miał możliwości wydostania się. Piec w piekarniku przez ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.