Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Ciasto jabłkowo-orzechowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo łatwy i szybki do zrobienia. Idealny jeśli mamy ochotę na coś pysznego.

Ciasto jabłkowo-orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto jabłkowo-orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jabłkowo-orzechowe
Orzechy siekamy i sparzamy wrzątkiem. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym, dodajemy olej. Dodajemy po trochę mąki wymieszanej z sodą ciągle mieszając. Dodajemy cynamon. Orzechy odsączamy i dodajemy do masy. Jabłka odciskamy i dodajemy do reszty. Delikatnie mieszamy i dodajemy sok odciśnięty z jabłek. Mieszamy i wylewamy na blaszkę. Pieczemy w temperaturze 190*C ok 50 min.
Ciasto jabłkowo-orzechowe
Orzechy posiekać na drobno nożem i sparzyć wrzątkiem
Ciasto jabłkowo-orzechowe
Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym
Ciasto jabłkowo-orzechowe
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odcisnąć sok
Ciasto jabłkowo-orzechowe
Do masy dodajemy mąkę orzechy jabłka i sok z jabłek, mieszamy i wylewamy na blachę.