Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z dżemem z aronii
Dżem z aronii mam rzadki swój domowy, wlać do miski dżem i wsypać kisiele, wymieszać.
Do miski wlać jogurt naturalny nie gęsty, kubek opłukać i do sucha wytrzeć - do kubka wsypywać suche składniki, na koniec olej.
Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, cukier waniliowy opakowanie, wlać olej rzepakowy, wbić jajka i mikserem krótko tylko połączyć składniki na wolnych obrotach.
Forma silikonowa niska okrągła 26 cm, ciasto wylać do formy, na ciasto łyżką nakładać aronię (po upieczeniu góra będzie spodem), [piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół.
Ciasto piec około 55 minut, na ciemno złoty kolor, w formie ciasto dobrze wystudzić aby aronia stężała, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do miski wlać jogurt naturalny nie gęsty, kubek opłukać i do sucha wytrzeć - do kubka wsypywać suche składniki, na koniec olej.
Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, cukier waniliowy opakowanie, wlać olej rzepakowy, wbić jajka i mikserem krótko tylko połączyć składniki na wolnych obrotach.
Forma silikonowa niska okrągła 26 cm, ciasto wylać do formy, na ciasto łyżką nakładać aronię (po upieczeniu góra będzie spodem), [piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół.
Ciasto piec około 55 minut, na ciemno złoty kolor, w formie ciasto dobrze wystudzić aby aronia stężała, przed podaniem posypać pudrem cukrem.