Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z pulpetami i makaronem
Obraną włoszczyznę rozdrobnić w rozdrabniaczu (rozdrobniona włoszczyzna jest zjedzona w zupie zwłaszcza przez dzieci) wsypać do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe i zagotować, wsypać sól ziołową i gotować z 14 minut na średnim ogniu.
Mielone z drobiu wyrobić na kleistą masę z pokrojoną cebulą, jajkiem, pieprzem mielonym kucharkiem, kaszą manną, formować nie duże pulpety zwilżonymi dłońmi, obtaczać w mące i wkładać do gotującej się zupy.
Wlać sok pomidorowy, zagotować, wsypać makaron świderki, paprykę ostrą i gotować z 10 minut, na talerzu posypać parmezanem.
Mielone z drobiu wyrobić na kleistą masę z pokrojoną cebulą, jajkiem, pieprzem mielonym kucharkiem, kaszą manną, formować nie duże pulpety zwilżonymi dłońmi, obtaczać w mące i wkładać do gotującej się zupy.
Wlać sok pomidorowy, zagotować, wsypać makaron świderki, paprykę ostrą i gotować z 10 minut, na talerzu posypać parmezanem.