Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z gruszkami i kruszonką
Do jednej miski wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz cukier wanilinowy.
Do drugiej miski wkładam masło które powinno być w pokojowej temperaturze oraz cukier, ubijam na jednolitą masę.
Następnie do masła dodaję jajka, jogurt oraz kilka kropli olejku śmietankowego. Ubijam na koniec dodaję mąkę z miski. Mieszam.
Następnie ciasto wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie obrane i pokrojone w słupki gruszki wkładam w ciasto, lekko dociskam. Posypuję cynamonem.
Składniki kruszonki łącze ze sobą posypuję ciasto. Piekę w 180 stopniach ok 50 min do tzn. Suchego patyka. Studzę.
Do drugiej miski wkładam masło które powinno być w pokojowej temperaturze oraz cukier, ubijam na jednolitą masę.
Następnie do masła dodaję jajka, jogurt oraz kilka kropli olejku śmietankowego. Ubijam na koniec dodaję mąkę z miski. Mieszam.
Następnie ciasto wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie obrane i pokrojone w słupki gruszki wkładam w ciasto, lekko dociskam. Posypuję cynamonem.
Składniki kruszonki łącze ze sobą posypuję ciasto. Piekę w 180 stopniach ok 50 min do tzn. Suchego patyka. Studzę.