Sposób przygotowania:
Sernik z mlekiem w proszku
Białka oddzielamy od żółtek. Masło rozpuszczam i studzę. Żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaje partiami ser. Miksuję. Do masy dodaje mleko i rozpuszczone masło. Miksuję. Dodaję mleko w proszku i budynie waniliowe. Miksuję, Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy. Mieszam.
Dno kwadratowej formy do pieczenia smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Układam herbatniki. Na herbatnikach wylewam masę serową. Ciasto piekę w 180 stopniach przez 75 minut. Studzę.
Czekoladę łamie na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.
Dno kwadratowej formy do pieczenia smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Układam herbatniki. Na herbatnikach wylewam masę serową. Ciasto piekę w 180 stopniach przez 75 minut. Studzę.
Czekoladę łamie na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.