Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Sernik z mlekiem w proszku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto dzięki temu nabrało pysznego słodkiego smaku. Sposób przygotowania nie różni się od klasycznego, domowego sernika. Cały sernik zachowuje swoją konsystencje i nie kruszy się.

Sernik z mlekiem w proszku

Składniki:

Sernik z mlekiem w proszku

na sernik

Sposób przygotowania:

Sernik z mlekiem w proszku
Białka oddzielamy od żółtek. Masło rozpuszczam i studzę. Żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaje partiami ser. Miksuję. Do masy dodaje mleko i rozpuszczone masło. Miksuję. Dodaję mleko w proszku i budynie waniliowe. Miksuję, Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy. Mieszam.

Dno kwadratowej formy do pieczenia smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Układam herbatniki. Na herbatnikach wylewam masę serową. Ciasto piekę w 180 stopniach przez 75 minut. Studzę.

Czekoladę łamie na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.