Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z malinami
Make przesiać do miski, dodać cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli, wymieszać na sucho. W drugiej misce bardzo dokładnie połączyć jogurt z olejem i jajkami, następnie mokre składniki wlać do suchych i delikatnie wymieszać.
Formę keksową o długości 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto na wierzchu ułożyć maliny.
Piec w temp. 180 st około 50 minut do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem lub tylko posypać cukrem pudrem.
Formę keksową o długości 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto na wierzchu ułożyć maliny.
Piec w temp. 180 st około 50 minut do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem lub tylko posypać cukrem pudrem.
iziona