Sposób przygotowania:
Szarlotka z pianką i malinamiPrzygotowanie ciasta i owoców

Mąkę przesiewam na stolnicę. Dodaję masło oraz margarynę i wszystko razem siekam nożem.
Następnie dodaję cukier puder, cukier waniliowy, proszek, jajko, żółtka, śmietanę oraz pokruszone drożdże. Zagniatam ciasto.
Połowę ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 22 cm x 35 cm.
Drugą połowę ciasta dzielę na mniejsze porcje i wkładam do zamrażalnika na godzinę.
Ciasto na blaszce posypuję bułką tartą. Na cieście układam maliny.
Owoce posypuję cukrem waniliowym.
Przygotowanie pianki

Białka ubijam na sztywno. Stopniowo dodaję cukier kryształ oraz mąkę ziemniaczaną.
Ubijam. Pianę wykładam na maliny. Wyrównuję.
Pieczenie

Na wierzch ciasta ścieram na tarce o dużych otworach ciasto wyjęte z zamrażalnika.
Ciasto piekę około 45 minut w temperaturze 170 stopni.
Po upieczeniu oprószam cukrem pudrem.
SylaUla