Sposób przygotowania:
Malinowy Pocałunek
Spód: Jajka ubić z cukrami na jasną i puszystą masę. Ciągle ubijając, wlać olej oraz mleko, a na samym końcu przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać tylko do połączenia się składników. Kwadratową formę (25x25 cm) wysmarować masłem i oprószyć mąką, a następnie przelać masę. Piec przez 25-30 minut w 180 stopniach. Ostudzony spód nasączyć malinową herbatą. Masa jogurtowa: Żelatynę zalać wodą i odstawić na około 10 minut, następnie- na małym ogniu- podgrzać, aż do jej rozpuszczenia. Delikatnie przestudzić i dodać po 1 łyżeczce jogurt grecki (4-5 łyżek) i wymieszać. Resztę jogurtu greckiego połączyć z kremówką i dżemem, przelać masę z żelatyną i dokładnie wymieszać całość. Dodatkowo: W kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę z dodatkiem kremówki. Przygotowanie: Na ciasto wylać masę jogurtową, ozdobić malinami i polać ostudzoną polewą z białej czekolady. Całość ozdobić kolorową posypką. Schłodzić w lodówce do momentu stężenia masy jogurtowej..
Nina W.
luna76