Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z gruszkami
Składniki temperatura pokojowa - do naczynia dodać jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę i mikserem utrzeć z 3 minuty do spienienia (masa myć grudkowata). Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Ciasto wyłożyć do silikonowych 20 cm keksówek, wygładzić wierzch ciasta, na cieście położyć gruszki (gruszki dojrzałe, nie duże i w jednej wielkości), ogonki owinięte folią. Gruszki delikatnie wcisnąć w ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół. Ciasto piec około 50 minut, w foremkach. Ciasto dobrze wystudzić. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Ciasto wyłożyć do silikonowych 20 cm keksówek, wygładzić wierzch ciasta, na cieście położyć gruszki (gruszki dojrzałe, nie duże i w jednej wielkości), ogonki owinięte folią. Gruszki delikatnie wcisnąć w ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół. Ciasto piec około 50 minut, w foremkach. Ciasto dobrze wystudzić. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.