Sposób przygotowania:
Szakszuka z szynką
Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek poszatkować. Pomidora pokroić w kostkę, plasterki szynki również pokroić.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i paprykę, smażyć 5 minut, dorzucić szynkę, smażyć chwilę po czym dorzucić pomidora, sól, pieprz, paprykę słodką i zioła prowansalskie. Smażyć do miękkości.
Zrobić dwa wgłębienia, wbić jajka, posolić i posypać pieprzem. Dusić pod przykryciem do ścięcia jajek.
Propozycja podania: szakszuka posypana szczypiorkiem i bułka pełnoziarnista,
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i paprykę, smażyć 5 minut, dorzucić szynkę, smażyć chwilę po czym dorzucić pomidora, sól, pieprz, paprykę słodką i zioła prowansalskie. Smażyć do miękkości.
Zrobić dwa wgłębienia, wbić jajka, posolić i posypać pieprzem. Dusić pod przykryciem do ścięcia jajek.
Propozycja podania: szakszuka posypana szczypiorkiem i bułka pełnoziarnista,
biedroneczki
mocsłodkości