Sposób przygotowania:
Makowo- orzechowe ciasto z gruszkami
Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Jajka wybić do miski, ubić miserem, dodać cukier, zmiksować do białości. Mąkę przesiać z sodą i proszkiem, oraz pozostałymi suchymi składnikami.
Do jajek dodać przesiane składniki, dokładnie wymieszać.
Na samym końcu stopniowo, miksując wlewać olej, wymieszać. Wysmarować tłuszczem blachę , o wymiarach (25x36 ) wylać ciasto, powkładać gruszki do ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez ok 35 minut.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Do jajek dodać przesiane składniki, dokładnie wymieszać.
Na samym końcu stopniowo, miksując wlewać olej, wymieszać. Wysmarować tłuszczem blachę , o wymiarach (25x36 ) wylać ciasto, powkładać gruszki do ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez ok 35 minut.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.