agnieszka32910

agnieszka32910

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Ciasto orzechowe(bez dodatku mąki)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ciasto niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, chyba najtrudniejszą i najbardziej pracochłonną czynnością jest łupanie i mielenie orzech

Ciasto orzechowe(bez dodatku mąki)

Składniki:

Ciasto orzechowe(bez dodatku mąki)

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe(bez dodatku mąki)
1) Orzechy zemleć(prawie na pył, konsystencja bułki tartej) 2)2 całe jajka i 4 żółtka ubić do białości z ½ szklanki cukru,`dodać proszek do pieczenia, wymieszać. 3)4 białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę. 4)Do masy żółtkowej dodawać na przemian po łyżce piany, biszkoptów i orzechów. Delikatnie mieszać. 5)Ciasto przelać do natłuszczonej formy.6)Piec ok 20 min w temp. 180C