Karolciaaa

Karolciaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Ciasto rafaello 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasto raffaello :)

Ciasto rafaello 4

Składniki:

Ciasto rafaello 4

 

Sposób przygotowania:

Ciasto rafaello 4
Mleko zagotować z cukrem , 1/2 szkl mleka zimnego rozrobić z mąką i wlać do gotującej reszty mleka. Ten uzyskany budyń dobrze ostudzić i dodawać po trochu do zmiksowanego masła, na koniec dodać 250 g wiórek. Krakersy rozłożyć na blach i posmarować kremem, ułożyć kolejną warstwę krakersów i posmarować kremem, i tak aż do skończenia kremu (ostatnia warstwa ma być kremu nie krakersów!). Wierzch posypać resztą wiórek. Przed wstawieniem do lodówki ciasto musi postać w temperaturze pokojowej przez 12 godz, potem wstawić do lodówki.