Sposób przygotowania:
Ciasto "Śnieżynka"
Biszkopt: Jajka ubijam z cukrem. Dodaje olej. Miksuje. Dodaję mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do kwadratowej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekę około 40 minut w 170 stopniach. Studzę.
Krem śmietanowy: Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Galaretkę rozpuszczam we wrzącej wodzie. Studzę. Zimną galaretkę kroję na kwadraty. Masę dzielę na trzy części.
Ciasto kroję na trzy części. Do pierwszej masy dodaję galaretkę. Smaruję na pierwszym biszkopcie.
Układam drugi biszkopt. Smaruję drugą połową masy. Przykrywam trzecim biszkoptem.
Smaruję trzecią częścią masy połączoną z wiórkami kokosowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Piekę około 40 minut w 170 stopniach. Studzę.
Krem śmietanowy: Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Galaretkę rozpuszczam we wrzącej wodzie. Studzę. Zimną galaretkę kroję na kwadraty. Masę dzielę na trzy części.
Ciasto kroję na trzy części. Do pierwszej masy dodaję galaretkę. Smaruję na pierwszym biszkopcie.
Układam drugi biszkopt. Smaruję drugą połową masy. Przykrywam trzecim biszkoptem.
Smaruję trzecią częścią masy połączoną z wiórkami kokosowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.