Sposób przygotowania:
Ciasto rafaello na biszkopcie z białą czekoladą
Biszkopt;
Białka rozdzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i chwilkę ubijamy.
Następnie dodajemy żółtka i miksujemy na najmniejszych obrotach.
Na koniec dodajemy mąki i mieszamy łyżką.
Wykładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Wystudzony kroimy na 2 blaty.
Masa;
160 ml śmietanki podgrzewamy z czekoladą i szklanką wiórek kokosowych.
Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Studzimy.
Resztę śmietany ubijamy, na koniec dodajemy serek mascarpone, śmietankę z czekoladą i resztę wiórek.
Mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy.
Łączymy z masą.
Biszkopt nasączamy herbatą.
Wykładamy 3/4 masy.
Przykrywamy biszkoptem, następnie smarujemy pozostałością masy, posypujemy wiórkami i startą białą czekoladą.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Białka rozdzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i chwilkę ubijamy.
Następnie dodajemy żółtka i miksujemy na najmniejszych obrotach.
Na koniec dodajemy mąki i mieszamy łyżką.
Wykładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Wystudzony kroimy na 2 blaty.
Masa;
160 ml śmietanki podgrzewamy z czekoladą i szklanką wiórek kokosowych.
Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Studzimy.
Resztę śmietany ubijamy, na koniec dodajemy serek mascarpone, śmietankę z czekoladą i resztę wiórek.
Mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy.
Łączymy z masą.
Biszkopt nasączamy herbatą.
Wykładamy 3/4 masy.
Przykrywamy biszkoptem, następnie smarujemy pozostałością masy, posypujemy wiórkami i startą białą czekoladą.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)