Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką
Margarynę ( dobrą gatunkowo) ucieramy na puszysty krem. Jajka z cukrem ubijamy do białości, mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Obroty miksera ustawiamy na najmniejsze i do utartej margaryny na zmianę dodajemy mąkę z masa jajeczną.
Kruszonka:
Masło rozetrzeć z cukrem, mąka oraz wiórkami kokosowymi, rozcieramy ze sobą składniki do momentu uzyskania kruszonki.
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej całe ciasto, ułożyć gęsto śliwki i posypać kruszonką.
Pieczemy w temp. 160st około 60 minut do momentu suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Kruszonka:
Masło rozetrzeć z cukrem, mąka oraz wiórkami kokosowymi, rozcieramy ze sobą składniki do momentu uzyskania kruszonki.
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej całe ciasto, ułożyć gęsto śliwki i posypać kruszonką.
Pieczemy w temp. 160st około 60 minut do momentu suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
SylaUla