Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszy mannej
Do garnka wlej mleko, dodaj masło. Poczekaj, aż masło się roztopi. Dodaj cukier i kasze manną. Zaczekaj, aż kasza się ugotuje (zacznie pęcznieć).
Blachę wyłóż herbatnikami. Na herbatniki wylej połowę kaszy. Na wylaną kaszę nakładamy drugą warstwę herbatników.
Do pozostałej części kaszy dodaj kakao. Drugą część kaszy wylej na herbatniki. Na koniec wyłóż ostatnią warstwę herbatników.
Polej rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej. Schłodź ciasto w lodówce.
Blachę wyłóż herbatnikami. Na herbatniki wylej połowę kaszy. Na wylaną kaszę nakładamy drugą warstwę herbatników.
Do pozostałej części kaszy dodaj kakao. Drugą część kaszy wylej na herbatniki. Na koniec wyłóż ostatnią warstwę herbatników.
Polej rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej. Schłodź ciasto w lodówce.