Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszy mannej
Mleko podgrzewamy, jak się trochę ociepli odlać trochę i wymieszać z kakao. Do pozostałego podgrzewającego się mleka dodać cukier, margarynę i kilka kropel zapachu. jak się roztopi margaryna wlać rozmącone kakao. Kiedy mleko zacznie się gotować wsypać czubatą szklankę kaszy manny. Gotować na wolnym ogniu trzy, cztery minuty.
Na dnie blachy rozłożyć herbatniki na to nalać 1/2 gorącej masy, na to znów herbatniki, masa i jeszcze raz herbatniki. Na wierzch polać czekoladą. Odstawić do zastygnięcia.
Smacznego.
Na dnie blachy rozłożyć herbatniki na to nalać 1/2 gorącej masy, na to znów herbatniki, masa i jeszcze raz herbatniki. Na wierzch polać czekoladą. Odstawić do zastygnięcia.
Smacznego.