Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszą manną 5
Przepis na biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka na sztywną pianę dodają po łyżce cukru, następnie po jednym żółtku, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec w ok. 170 stopniach przez 25-30 min (aż do suchego patyczka).Przepis: Mleko gotujemy z cukrem i kaszą manną, aż kasza zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia (musi być zimna). Ucieramy masło i dodajemy po łyżce kaszy mannej. Zdejmujemy wierzchnią skórkę z biszkoptu ( po to żeby masa nie oddzielała się od ciasta), a następnie smarujemy dowolnym dżemem i wykładamy masę. Następnie układamy na masę dowolne owoce (mogą być truskawki, brzoskwinie, itp. ) i zalewamy tężejącą galaretką (smak dowolny- ja dodaję te, które się robi w 30 min, bo one nie zawierają żelatyny). Ciasto należy trzymać w lodówce do momentu stężenia masy oraz galaretki, potem też zalecam trzymać je w zimnym miejscu.