Sposób przygotowania:
Ciasto z nutellą i bananamiPieczenie biszkopta
Białka oddzielić od żółtek, po czym ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, następnie delikatnie wymieszać z mąką zmieszana z proszkiem.
Małą tortownicę posmarować tłuszczem, posypać bułka tartą, wylać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 C. Piec ok. 15 min, pozostawić ciasto do wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku.
Przygotowanie ciasta do przełożenia
Gdy biszkopt ostygnie przekroić go na dwa krążki, można nasączyć przygotowaną wcześniej herbatą.
Przekładanie
Na biszkopt delikatnie rozsmarować krem czekoladowy
Nakładanie owoców
Na rozsmarowanym krem ułożyć plasterki banana-można skropić je wcześniej sokiem z cytryny.
Budyń
Ugotować budyń, po czym, gdy będzie letni nałożyć na banany. Przykryć biszkoptem.
Dekoracja
Na przygotowane ciasto wyłożyć plastry bananów skropione sokiem z cytryny, po czym zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki.