Sposób przygotowania:
Galaretkowy Tęczowiec
1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka, Następnie dodaję olej, ocet oraz mąkę wymieszaną kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wym. 24cm x 24cm i piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu i przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty.
2. Każdą z galaretek: czerwoną, zieloną i fioletową rozpuszczam w jednej szklance wrzątku, przelewam na płaskie naczynie i odstawiam do stężenia. Stężone galaretki kroję w kostkę. Żółtą galaretkę rozpuszczam w 1 szklance wrzącej wody. Studzę. Tężejącą galaretkę miksuję razem z serkiem homogenizowanym. Dodaję pokrojone w kostkę galaretki. Mieszam. Masą przekładam upieczony biszkopt.
3. Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w ½ litra wody. Studzę. Owoce kroję na mniejsze kawałki i układam na wierzchu ciasta. Zalewam tężejącą pomarańczową galaretkę. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki.
2. Każdą z galaretek: czerwoną, zieloną i fioletową rozpuszczam w jednej szklance wrzątku, przelewam na płaskie naczynie i odstawiam do stężenia. Stężone galaretki kroję w kostkę. Żółtą galaretkę rozpuszczam w 1 szklance wrzącej wody. Studzę. Tężejącą galaretkę miksuję razem z serkiem homogenizowanym. Dodaję pokrojone w kostkę galaretki. Mieszam. Masą przekładam upieczony biszkopt.
3. Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w ½ litra wody. Studzę. Owoce kroję na mniejsze kawałki i układam na wierzchu ciasta. Zalewam tężejącą pomarańczową galaretkę. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki.
Justi2401
SylaUla