Sposób przygotowania:
Kwiatek drożdżowy z nutellą
Zaczyn-mąkę,połowę ciepłego mleka,połowę cukru,,drożdże,wymieszać,odstawić w ciepłe miejsce na ok.10 minut.Do wyrośniętego zaczynu dodać resztę cukru,mleko,cukry waniliowe,roztopione masło,resztę ciepłego mleka,jajka.Wszystko dokładnie wyrobić i zostawić do wyrośnięcia.podziel ciasto na 3 części,każdą rozwałkuj na okrąglo,przełóż nutellą(3 razy powtórz).Środek odciśnij kubkiem okrągłym,a całość podziel na 16 części,nie przecinając środka.Dwa paseczki ciasta odwijać 2 razy spiralnie w prawo,złączyć końcówki razem,uformować ładnie kwiat, Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem,piec 20-30 min. w temp 180 st.C
marietta
grazkatczew@wp.pl
Dziękuję,a jaki pyszny polecam bardzo serdecznie,naprawdę warto....