Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasto z rodzynkami 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka drożdżówka na białkach z rodzynkami

Ciasto z rodzynkami  5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z rodzynkami 5

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z rodzynkami 5
Drożdże rozpuścić z 2 łyżeczkami cukru w 1/4szkl letniego mleka i dodać 2-3 łyżki mąki wymieszać i zostawić na 15 minut. Margarynę roztopić i ostudzić.Do drożdży dodać połowę mąki, resztę cukru, mleko wymieszać i wlać margarynę. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Resztę mąki wymieszać z rodzynkami. Do ciasta dodawać raz mąkę raz ubitą pianę dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut.
Ciasto z rodzynkami  5
Drożdże rozpuścić z 2 łyżeczkami cukru w letniego mleka i dodać 3 łyżki mąki wymieszać
Ciasto z rodzynkami  5
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli
Ciasto z rodzynkami  5
Do ciasta dodawać raz mąkę raz ubitą pianę dokładnie wymieszać
Ciasto z rodzynkami  5
Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia