Sposób przygotowania:
Strucla serowa z rodzynkami
Drożdże kruszymy, zalewamy mlekiem, wsypujemy trochę cukru i odstawiamy na 20 minut.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy jajka, wyrośnięte drożdże i zagniatamy. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i namoczone rodzynki i znów zagniatamy.
Ser twarogowy rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier i żółtka. Mieszamy.
Z ciasta formujemy prostokąt. Wykładamy ser i zwijamy rulon.Wykładamy do blaszki. Odstawiamy na 20 minut.
Na koniec posypujemy kruszonką. Pieczemy około 50 minut w temp.180 stopni. Smacznego ;)
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy jajka, wyrośnięte drożdże i zagniatamy. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i namoczone rodzynki i znów zagniatamy.
Ser twarogowy rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier i żółtka. Mieszamy.
Z ciasta formujemy prostokąt. Wykładamy ser i zwijamy rulon.Wykładamy do blaszki. Odstawiamy na 20 minut.
Na koniec posypujemy kruszonką. Pieczemy około 50 minut w temp.180 stopni. Smacznego ;)
kajtek_77
mocsłodkości