Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Margarynę siekamy nożem i ucieramy ją z cukrem. Powoli dodajemy jajka i cukier waniliowy. Miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy. Następnie powoli wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewamy olej. Ucieramy dopóki wszystkie składniki się ze sobą nie połączą.
Przekładamy ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiamy 1/3 ciasta. Śliwki kroimy na połówki i układamy na cieście, następnie wylewamy resztę ciasta.
Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Przekładamy ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiamy 1/3 ciasta. Śliwki kroimy na połówki i układamy na cieście, następnie wylewamy resztę ciasta.
Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.