Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Śliwki umyc i pozbywac pestek krojąc je na połówki.
Białka oddzielic o żółtek.
Białka ubic na sztywną pianę.
Żółtka utrzec z cukrem na puch.
Do żółtek dodac mąke przesianą przez sito (by ją napowietrzyć) i proszek do pieczenia.
Dodac równiez wode i olej oraz białka.
Wszystko dobrze wymieszać.
Blache natłuścić, wylac na nią ciasto.
Na wierzchu ułożyc polówki sliwek.
Piec 45 min w 180st.
Białka oddzielic o żółtek.
Białka ubic na sztywną pianę.
Żółtka utrzec z cukrem na puch.
Do żółtek dodac mąke przesianą przez sito (by ją napowietrzyć) i proszek do pieczenia.
Dodac równiez wode i olej oraz białka.
Wszystko dobrze wymieszać.
Blache natłuścić, wylac na nią ciasto.
Na wierzchu ułożyc polówki sliwek.
Piec 45 min w 180st.