Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane ze śliwkami
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem. Do utartych składników dodajemy po jednym żółtku. Następnie partiami dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni blachy. Na cieście układamy umyte i osuszone śliwki. Wierzch posypujemy kruszonką (składniki kruszonki rozcieramy w palcach)
Ciasto pieczemy w temp. 190 stopni przez około 60 minut.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni blachy. Na cieście układamy umyte i osuszone śliwki. Wierzch posypujemy kruszonką (składniki kruszonki rozcieramy w palcach)
Ciasto pieczemy w temp. 190 stopni przez około 60 minut.