Sposób przygotowania:
Biszkopt z mirabelkami
Całe jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym aż będą puszyste i niemal białe (zajmuje to około 10-12 minut). W tym czasie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Delikatna stróżka wlewamy olej do jajek z cukrem a następnie powoli po łyżce dodajemy sypkie składniki. Mieszamy delikatnie na małych obrotach, żeby ciasto było puszyste. Dodajemy łyżkę octu spirytusowego.
Jego smak i zapach nie będzie wyczuwalny a dzięki niemy nie ma metalicznego posmaku proszku do pieczenia.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Mirabelki myjemy i przekrawamy na pół, wyciągając pestę. Układamy na cieście skórką do dołu.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 50 minut do tzw. „suchego patyczka”.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Delikatna stróżka wlewamy olej do jajek z cukrem a następnie powoli po łyżce dodajemy sypkie składniki. Mieszamy delikatnie na małych obrotach, żeby ciasto było puszyste. Dodajemy łyżkę octu spirytusowego.
Jego smak i zapach nie będzie wyczuwalny a dzięki niemy nie ma metalicznego posmaku proszku do pieczenia.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Mirabelki myjemy i przekrawamy na pół, wyciągając pestę. Układamy na cieście skórką do dołu.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 50 minut do tzw. „suchego patyczka”.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla