Sposób przygotowania:
Rukola ze śliwką
Rukolę przepłukujemy i osuszamy. Gotową porcjujemy na talerzyki.
Śliwki myjemy, osuszamy, usuwamy z nich pestki i kroimy na mniejsze części.
Ser kroimy w kostkę. W miseczce łączymy oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny i ocet balsamiczny.
Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Śliwki i ser wykładamy na rukolę.
Całość posypujemy słonecznikiem i polewamy sosem. Gotowe.
Śliwki myjemy, osuszamy, usuwamy z nich pestki i kroimy na mniejsze części.
Ser kroimy w kostkę. W miseczce łączymy oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny i ocet balsamiczny.
Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Śliwki i ser wykładamy na rukolę.
Całość posypujemy słonecznikiem i polewamy sosem. Gotowe.
SylaUla