Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami na olejuETAP 1:
Do miski miksera wbijamy jaja i ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym około 5 minut na najwyższych obrotach.
Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i mleko.
Miksujemy chwilę i przelewamy do formy o wymiarach 25×30 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
ETAP 2:
Owoce myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Ewentualnie jeśli są mało słodkie możemy posypać cukrem.
ETAP 3:
Do miski wkładamy składniki na kruszonkę i zagniatamy rękoma aż uzyskamy sypkie okruchy.
ETAP 4:
Na wylane ciasto sypiemy 1/3 część kruszonki , następnie układamy owoce i posypujemy resztą kruszonki. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni góra dół i pieczemy około godziny.
SylaUla
madzik323
I takie jest zapewniam.
redakcja
madzik323
Bardzo dziękuję za miłe słowa:)