Sposób przygotowania:
Cieciorka z chorizo w sosie pomidorowym
Cieciorkę namoczyć wcześniej we wodzie, u mnie moczyła się całą noc.
Do garnka wlać bulion i zagotować. Cieciorkę osączyć z wody w której się moczyła i przełożyć do garnka z bulionem.
Gotować aż cieciorka będzie miękka. W międzyczasie paprykę oczyścić z nasion i pokroić razem z cebulą w niedużą kostkę.
Chorizo pokroić w cienkie plasterki. Gdy cieciorka będzie już miękka dodać przecier pomidorowy oraz pokrojone warzywa. Dodać też majeranek i słodka paprykę, sól i pieprz wedle smaku. Jeśli kto woli na ostro może dodać ostrą paprykę.
Dodać również pokrojone chorizo. Wymieszać i gotować jeszcze aż papryka i cebula zmiękną. Jeśli danie jest za bardzo kwaskowe od przecieru można doprawić nieco cukrem.
Do garnka wlać bulion i zagotować. Cieciorkę osączyć z wody w której się moczyła i przełożyć do garnka z bulionem.
Gotować aż cieciorka będzie miękka. W międzyczasie paprykę oczyścić z nasion i pokroić razem z cebulą w niedużą kostkę.
Chorizo pokroić w cienkie plasterki. Gdy cieciorka będzie już miękka dodać przecier pomidorowy oraz pokrojone warzywa. Dodać też majeranek i słodka paprykę, sól i pieprz wedle smaku. Jeśli kto woli na ostro może dodać ostrą paprykę.
Dodać również pokrojone chorizo. Wymieszać i gotować jeszcze aż papryka i cebula zmiękną. Jeśli danie jest za bardzo kwaskowe od przecieru można doprawić nieco cukrem.