Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Wystudzić.
Czerstwą bułkę namoczyć w gorącej wodzie. Kiedy zmięknie odsączyć z nadmiaru wody.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajko, odciśniętą czerstwą bułkę, pokrojoną cebulę oraz ugotowaną kaszę jaglaną. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać do połączenia składników.
Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju do zbrązowienia kotletów.
Czerstwą bułkę namoczyć w gorącej wodzie. Kiedy zmięknie odsączyć z nadmiaru wody.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajko, odciśniętą czerstwą bułkę, pokrojoną cebulę oraz ugotowaną kaszę jaglaną. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać do połączenia składników.
Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju do zbrązowienia kotletów.
halina
-AGULINA-