aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Kotlety marchewkowo- ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety marchewkowo- ryżowe- smaczne danie bezmięsne dla każdego! Polecam na piątkowy obiad i nie tylko.

Kotlety marchewkowo- ryżowe

Składniki:

Kotlety marchewkowo- ryżowe

 

  • ¼ szkl ryżu ugotowanego
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 1 jajo
  • 4 łyżki mąki
  • 1 duża marchew
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Oregano

Sposób przygotowania:

Kotlety marchewkowo- ryżowe
Marchewkę gotujemy, obieramy i ścieramy na dużej tarce. Natkę pietruszki, ryż, marchewkę, jajko i mąkę mieszamy ze sobą przyprawiamy do smaku. Konsystencja ciasta musi być jak na kotlety mielone.

Robimy kotleciki i smażymy na oleju. Ja podałam je z buraczkami ćwikłowymi i ziemniakami zapiekanymi w piekarniku.