beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Cielęcina pieczona w  folii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jan Petelski, kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Cielęcina pieczona w  folii

Składniki:

Cielęcina pieczona w  folii

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina pieczona w  folii
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Czosnek obrać, posiekać i  zetrzeć na miazgę, dodając sól. Tak przygotowanym czosnkiem natrzeć mięso, następnie oprószyć pieprzem i  majerankiem.Natarte mięso dokładnie i  szczelnie zawinąć w  folię aluminiową, włożyć do brytfanny, którą wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 1  godz. w  temp. ok. 180 stopni. Upieczone mięso poporcjować i  podawać na gorąco z  pieczonymi ziemniaczkami i  surówką, ewentualnie na zimno z  sosami.

Tagi:

danie mięso