Sposób przygotowania:
Zupa z pulpecikami z cielęcinyETAP 1:
Warzywa oczyściłam, marchew, seler i pietruszkę obrałam, z papryk usunęłam pestki, Warzywa pokroiłam, czosnek drobno posiekałam i roztarłam. W dużym rondlu rozpuściłam masło klarowane, wrzuciłam marchew, seler i pietruszkę przesmażyłam przez 3 minuty. Dodałam drobno posiekaną papryczkę chili i roztarty czosnek. Smażyłam wszystko mieszając kolejne 2 minuty.
ETAP 2:
Następnie dołożyłam kawałki bakłażana, cukinii i papryki czerwonej oraz przyprawy, wymieszałam i dusiłam przez 5 minut. Całość zalałam wrzątkiem i gotowałam 5 minut.
ETAP 3:
Zmielone mięso cielęce wymieszałam z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i kaszką manną, doprawiłam solą i pieprzem.
ETAP 4:
Przy pomocy dwóch łyżeczek robiłam małe pulpeciki i wrzuciłam je do gotującej się zupy. Gotowałam kolejne 10 minut.
ETAP 5:
Pod koniec dodałam koncentrat pomidorowy rozrzedzony w pół szklanki wody i wrzuciłam drobny makaron, gotowałam jeszcze parę minut uważając, żeby makaron się nie rozgotował.