Sposób przygotowania:
Potrawka cielęca z brokułamiETAP 1
Mięso myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w grubą kostkę.
ETAP 2
Tak przygotowane nacieramy przyprawami i łączymy z pokrojonym w plasterki czosnkiem .
ETAP 3
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy mięso i obsmażamy go około 10 minut.
ETAP 4
Następnie całość podlewamy przecierem pomidorowym. Gdy przecier odparuje potrawkę podlewamy wodą, tak my mięso swobodnie opływało.
Potrawkę przykrywamy i gotujemy do momentu jak mięso będzie miękkie.
ETAP 5
Między czasie marchew obieramy i kroimy w kostkę. Brokuły dzielimy na różyczki i przepłukujemy.
Na około 15 minut przed końcem gotowania do mięsa dodajemy marchew. Brokuły dodajemy na około 6 minut przed końcem gotowania. Gdy warzywa są miękkie potrawkę zabielamy śmietaną i dodajemy natkę pietruszki.
Całość ostatecznie doprawiamy do smaku, ewentualnie dodajemy jeszcze wody. Zagotowujemy i gotowe.
demisec
mocsłodkości
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka
ciasteczka
skuter5