Sposób przygotowania:
Cielęcy gulasz na piwie z salamiETAP 1
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i delikatnie rumienimy na oleju. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
ETAP 2
Między czasie mięso kroimy w kostkę i oprószamy solą, papryką i pieprzem.
ETAP 3
Cielęcinę dodajemy do cebuli i dokładnie obsmażamy.
ETAP 4
Następnie do mięsa dodajemy kostkę rosołową rozpuszczoną w szklance wody oraz wlewamy piwo. Gulasz przykrywamy i dusimy, aż mięso stanie się miękkie (około 40 minut u mnie).
ETAP 5
Między czasie salami kroimy na mniejsze części. Pokrojone dodajemy do gulaszu pod koniec duszenia. Ewentualnie gulasz podlewamy jeszcze wodą (w zależności jaką chcemy uzyskać końcową konsystencje dania).
Na koniec całość zabielamy, dodajemy majeranek i zagotowujemy.
Gotowe.
niezły kąsek