mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Cielęcy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny gulasz z cielęcinki

Cielęcy gulasz

Składniki:

Cielęcy gulasz

 

  • ½ kg cielęcinki,
  • 1 łyżka smalcu,
  • 1 cebula duża,
  • 1 grzybek,
  • odrobina mąki,
  • pieprz i sól do smaku.

Sposób przygotowania:

Cielęcy gulasz
Cielęcinę kroimy w kostkę i obtaczamy w mące.
Następnie obsmażamy na rumiany kolor.
Cebule obieramy, drobno kroimy i podsmażamy.
Grzyby kroimy i dodajemy do mięsa.
Podlewamy wodą a następnie dusimy aż mięso będzie miękkie (można opcjonalnie dodać troszkę śmietany).
Potrawę podajemy z ziemniakami lub makaronem.